Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Trebinju

Potvrđena optužnica za krivično djelo razbojništva

12.11.2010.

Trebinje, 20. septembar 2010. godine

 

O P T U Ž N I C A, Broj: T16 0 KT 0000714 10

             

P r o t i v:

 

1.                  KONTIĆ DRAGANA, zvani ''Dačo'', sina Slobodana i majke Slavke, rođene Marković, rođen 15.07.1983. godine u Nikšiću, državljanin Republike Crne Gore, stalno nastanjen u Nikšiću, ulica Željeznička broj 31, Republika Crna Gora,

 

2.                  VULETIĆ RADIVOJA, sina Novaka i majke Cvijete, rođene Inić, rođen 25.10.1957. godine u Nikšiću, državljanin Republike Crne Gore, stalno nastanjen u Nikšiću, ulica Buda Tomovića broj 48, Republika Crna Gora, neosuđivan.

 

 Što   su:

 

Na dan 20.08.2010. godine, u jutarnjim časovima uz prethodni dogovor i po zajedničkom planu iz Republike Crne Gore putničkim motornim vozlom osumnjičenog Kontić Dragana došli do područja opštine Bileća, do mjesta Vuči Do sa kog mjesta je osumnjičeni Vuletić Radivoje pokazao osumnjičenom Kontić Draganu gdje se nalazi kuća, u selu Deleuša, u kojoj žive njegove dvije tetke - sestre od njegove majke od kojih je jedna od njih prodala stan u Bileći i da u kući u kojoj žive imaju novca i po daljem planu osumnjičeni Kontić Dragan, a na traženje osumnjičenog Vuletić Radivoja je otišao do kuće tetaka osumnjičenog Vuletić Radivoja Sekerez Zorke starosne dobi od 84 godine i Inić Božane starosne dobi od 79 godina, da sa njima razgovara, da se sa njima upozna, što je osumnjičeni Kontić Dragan i učinio za koje vrijeme ga je osumnjičeni Vuletić Radivoje čekao, a nakon toga su se skupa vratili u Nikšić, a na dan 25.08.2010. godine u jutarnjim časovima sa putničkim motornim vozilom marke „Micibusi“, registarskog broja NK BD 737, vlasništvo prijatelja Vuletić Radivoja, mimo graničnog prelaza došli na oko 200 metara od kuće oštećenih Sekerez Zorke i Inić Božane, u mjestu Deleuša, nakon što su prethodno u Nikšiću za navedene starice kupili voća, sokova, jogurta, gdje su uz prethodan dogovor i postupajući po zajedničkom planu a u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, se dogovorili da osumnjičeni Vuletić Radivoje ostane kod vozila pazeći da ko ne naiđe, a da osumnjičeni Kontić Dragan dođe do kuće oštećenih, da oštećenim stavi u tečnost sredstva za uspavljivanje, a da potom iz kuće uzme novac i da isti zajednički podijele, po kom dogovoru je i postupio osumnjičeni Kontić Dragan, koji je ispred kuće oko 09,00 časova navedenog dana našao oštećene Sekerez Zorku i Inić  Božanu da sjede ispred kuće, sa njima razgovarao navodeći da je došao do mjesta Deleuša tražeći lovačke pse koje je izgubio, nakon čega je oštećena Inić Božana napustila porodičnu kuću i otišla do mjesta Vraćanovići da bi podigla penziju, a osumnjičeni Kontić Dragan je oštećenoj Sekerez Zorki, kojoj je prethodno ponudio pakovanje pudinga, a potom i sok ušto je stavio jednu tabletu „Lorazepama- 1mg“, i jednu tabletu Clozapin Sandoz-100mg“ („Leponex tablete), što je ponio sa sobom, što je ova i popila, pa kada je oštećena Sekerez Zorka usled dejstva tih tableta zaspala, osumnjičeni Kontić Dragan je pretražio po kući i u sobi, ispod dušeka kreveta uzeo i prisvojio 1200 eura, vlasništvo oštećene Sekerez Zorke, a iz kuhinje iz kredenca uzeo i prisvojio 650 eura, vlasništvo Inić Božane, nakon čega je napustio navedenu kuću, je primjećen od strane službenih ovlašćenih lica pripadnika Granične policije, gdje je jedan dio noca bacio na nakon čega je lišen slobode od strane tih lica kao i osumnjičeni Vuletić Radivoje.

 

Dakle, kao saizvršioci upotrebom sile oduzeli tuđu pokretnu stvar drugome u namjeri da njenim prisvajanjem pribave protvipravnu imovinsku korist što je učinjeno  od strane dva lica,-

 

čime da bi počinili krivično djelo razbojništvo iz člana 233. stav 2. i u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Republike Srpske i u vezi sa članom 23. istog Zakona.

 

 

Optužnica je u cjelosti potvrđena od strane Okružnog suda u Trebinju dana 22.09.2010. godine.


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh