Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Trebinju

mail print fav manja slovaveca slova

Tužilaštvo stavilo prijedlog za određivanje pritvora protiv V.P. iz Foče zbog sumnji da je lišio života svoga oca

TUŽILAŠTVO STAVILO PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE MJERE PRITVORA PROTIV V.P. IZ FOČE ZBOG SUMNJI DA JE LIŠIO ŽIVOTA SVOGA OCA

Okružno tužilaštvo u Trebinju je dana 20.10.2019. godine Okružnom sudu u Trebinju stavilo prijedlog za određivanje pritvora protiv lica sa inicijalima V.P.(1970) iz Foče, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. stav 4. a u vezi sa stavom 2. i 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.
Osumnjičeni V.P. se tereti da je dana 05.10.2019. godine oko 22,30 časova u porodičnoj kući u mjestu Ostrmci, opština Foča, nakon što se doveo u alkoholisano stanje i nakon verbalne prepirke sa ocem Mlađenom, istog nožem ubo u predjelu prednje strane grudnog koša i time mu nanio smrtonosne povrede od kojih povreda je oštećeni preminuo na licu mjesta.
Određivanje pritvora je predloženo zbog osnovane bojazni od uništavanja dokaza ili tragova važnih za krivični postupak, odnosno zbog eventualnog ometanja krivičnog postupka uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i zbog činjenice da okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od 3 godine ili teža kazna, u skladu sa članom 197. stav 1. tačka b) i tačka v).


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Tužilaštvu podnesen izvještaj protiv V.P. iz Foče zbog sumnji da je lišio života svoga oca


TUŽILAŠTVU PODNESEN IZVJEŠTAJ PROTIV V.P. IZ FOČE
ZBOG SUMNJI DA JE LIŠIO ŽIVOTA SVOGA OCA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, PU Foča je dana 19.10.2019. godine podnijela Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica V.P. (1971) iz Foče zbog sumnji da je dana 05.10.2019. godine u u mjestu Ostrmci, opština Foča, lišio života svog oca M.P. čime je počinio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. stav 1., 2. i 4. Krivičnog zakonika Republike Srpske.
Osumnjičeni V.P. se tereti da je dana 05.10.2019. godine oko 22,30 časova u porodičnoj kući u mjestu Ostrmci, opština Foča, nakon što se doveo u alkoholisano stanje i nakon verbalne prepirke sa ocem Mlađenom, istog nožem ubo u predjelu prednje strane grudnog koša i time mu nanio smrtonosne povrede od kojih povreda je oštećeni preminuo na licu mjesta.
Osumnjičeni V.P. je lišen slobode dana 19.10.2019. godine u 00,15 časova, a u Okružno javno tužilaštvo Trebinje – Područna kancelarija Foča je priveden dana 19.10.2019. godine, radi  saslušanja u svojstvu osumnjičenog. Nakon saslušanja postupajući tužilac će odlučiti da li će staviti prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog V.P.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Tužilaštvo nije stavilo prijedlog za pritvor za M.Č. iz Bileće koji se sumnjiči da je lišio života NN lice-migranta

TUŽILAŠTVO NIJE STAVILO PRIJEDLOG ZA PRITVOR ZA M.Č. IZ BILEĆE KOJI SE SUMNJIČI DA JE LIŠIO ŽIVOTA NN LICE-MIGRANTA

Postupajući tužilac ovog Tužilaštva je nakon saslušanja osumnjičenog M.Č. u prostorijama Tužilaštva i nakod analize Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i dokaza dostavljenih uz izvještaj odlučio da neće staviti Prijedlog za određivanje pritvora protiv M.Č. koji se sumnjiči da je dana 05.10.2019. godine u u mjestu Todorići, opština Bileća, hicem iz vatrenog oružja, puške M48, kalibra 7,9 mm, lišio života NN lice muškog pola (migranta), čime je počinio krivično djelo Ubistvo iz člana 124. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske i krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. istog Zakona.
Prijedlog za određivanje pritvora nije predložen iz razloga što ne postoje zakonski razlozi za određivanje pritvora predviđeni članom 197. stav 1. Tačka a), b), v), i g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.
Osumnjičeni se tereti da je dana 05.10.2019. godine oko 17,30 časova u kući vlasništvo S.Č. u mjestu Todorići, opština Bileća, hicem iz vatrenog oružja, puške M48, kalibra 7,9 mm, lišio života NN lice muškog pola (migranta) na način što je kada je uočio grupu migranata u kući S.Č., iz svoje kuće uzeo pušku marke M48 kalibra 7,9 mm, i prišao prozoru kuće i tom prilikom su dva NN lica (migranta) koji su se nalazili u sobi, rukama uhvatili za cijev od puške, nakon čega je došlo do opaljenja i projektil ispaljen iz puške pogodio je treće NN lice (migranta) koji se nalazio u dnevnom boravku i istog usmrtio na licu mjesta, nakon čega je M.Č. beživotno tijelo NN lica umotao u deku i vreću za spavanje i odnio u jamu koja se nalazi na udaljenosti od oko 150 metara od pomenute kuće, da bi potom dana 07.10.2019. godine M.Č. došao u prostorije PS Bileća i prijavio izvršenje krivičnog djela.

Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Tužilaštvu podnesen izvještaj protiv M.Č. iz Bileće zbog sumnji da je lišio života nn lice migranta

TUŽILAŠTVU PODNESEN IZVJEŠTAJ PROTIV M.Č. IZ BILEĆE
ZBOG SUMNJI DA JE LIŠIO ŽIVOTA NN LICE MIGRANTA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, PU Trebinje je dana 08.10.2019. godine podnijela Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica M.Č. (1970) iz Bileće zbog sumnji da je dana 05.10.2019. godine u u mjestu Todorići, opština Bileća, hicem iz vatrenog oružja, puške M48, kalibra 7,9 mm, lišio života NN lice muškog pola (migranta), čime je počinio krivično djelo Ubistvo iz člana 124. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske i krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. istog Zakona.
Tužilaštvu je uz Izvještaj predato osumnjičeno lice.
Osumnjičeni se tereti da je dana 05.10.2019. godine oko 17,30 časova u kući vlasništvo S.Č. u mjestu Todorići, opština Bileća, hicem iz vatrenog oružja puške M48 kalibra 7,9 mm, lišio života NN lice muškog pola (migranta) na način što je kada je uočio grupu migranata u kući S.Č., iz svoje kuće uzeo pušku marke M48 kalibra 7,9 mm, i prišao prozoru kuće i tom prilikom su dva NN lica (migranta) koji su se nalazili u sobi, rukama uhvatili za cijev od puške, nakon čega je došlo do opaljenja i projektil ispaljen iz puške pogodio je treće NN lice (migranta) koji se nalazio u dnevnom boravku i istog usmrtio na licu mjesta, nakon čega je M.Č. beživotno tijelo NN lica umotao u deku i vreću za spavanje i odnio u jamu koja se nalazi na udaljenosti od oko 150 metara od pomenute kuće, da bi potom dana 07.10.2019. godine M.Č. došao u prostorije PS Bileća i prijavio izvršenje krivičnog djela.
Postupajući tužilac će ispitati osumnjičenog nakon čega će u zakonskom roku odlučiti da li će staviti Prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Tužilaštvu podnesen izvještaj protiv još 5 lica zbog falsifikovanja hotelskih računa

TUŽILAŠTVU PODNESEN IZVJEŠTAJ PROTIV JOŠ 5 LICA ZBOG SUMNJI DA SU FALSIFIKOVANJEM HOTELSKIH RAČUNA OŠTETILI MATIČNA PREDUZEĆA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, PU Trebinje je dana 17.12.2019. godine podnijela Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv N.V., T.Ž., U.M., S.B. i M.K. zbog sumnji da su falsifikovanjem hotelskih računa oštetili matična preduzeća, čime su počinili krivično djelo Prevara u službi iz člana 317. stav 2. u vezi sa članom 57. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Prijavljena lica se terete da su u vremenskom periodu od mjeseca marta 2013. godine do mjeseca marta 2018. godine u više navrata pribavljali falsifikovane hotelske račune i iste uz putne naloge dostavljali matičnim preduzećima, čime su na ime nepostojećih troškova pribavljali za sebe protivpravnu imovinsku korist a na štetu matičnih preduzeća.

Podnošenje Izvještaja predstavlja nastavak ativnosti Tužilaštva i PU Trebinje na identifikovanju lica koja su u navedenom periodu na identičan način činili ova krivična djela. Podsjećamo da je prethodno Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Uprava kriminalističke policije dana 14.06.2019. godine podnijela Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ukupno 19 lica zbog sumnji da su počinili navedena krivična djela.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Produžen pritvor protiv V.P. iz Foče

PRODUŽEN PRITVOR PROTIV V.P. IZ FOČE

Okružni sud u Trebinju je dana 15.11.2019. godine na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju donio Rješenje 15 0 K 004436 19 Kv2 kojim je produžio pritvor protiv lica sa inicijalima V.P.(1970) iz Foče, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. stav 4. a u vezi sa stavom 2. i 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.
Osumnjičeni V.P. se tereti da je dana 05.10.2019. godine oko 22,30 časova u porodičnoj kući u mjestu Ostrmci, opština Foča, nakon što se doveo u alkoholisano stanje i nakon verbalne prepirke sa ocem Mlađenom, istog nožem ubo u predjelu prednje strane grudnog koša i time mu nanio smrtonosne povrede od kojih povreda je oštećeni preminuo na licu mjesta.
Osumnjičeni V.P. se nalazi u pritvoru od 21.10.2019. godine kada je na prijedlog Tužilaštva Okružni sud u Trebinju donio Rješenje broj: 15 0 K 004436 19 Kpp kojim mu je određen jednomjesečni pritvor.
Produženje pritvora je predloženo zbog osnovane bojazni od uništavanja dokaza ili tragova važnih za krivični postupak, odnosno zbog eventualnog ometanja krivičnog postupka uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i zbog činjenice da okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od 3 godine ili teža kazna, u skladu sa članom 197. stav 1. tačka b) i tačka v).


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh