Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Trebinju

Потврђена оптужница за кривично дјело разбојништва

12.11.2010.

Требиње, 20. септембар 2010. године

 

О П Т У Ж Н И Ц А, Број: Т16 0 КТ 0000714 10

             

П р о т и в:

 

1.                  КОНТИЋ ДРАГАНА, звани ''Дачо'', сина Слободана и мајке Славке, рођене Марковић, рођен 15.07.1983. године у Никшићу, држављанин Републике Црне Горе, стално настањен у Никшићу, улица Жељезничка број 31, Република Црна Гора,

 

2.                  ВУЛЕТИЋ РАДИВОЈА, сина Новака и мајке Цвијете, рођене Инић, рођен 25.10.1957. године у Никшићу, држављанин Републике Црне Горе, стално настањен у Никшићу, улица Буда Томовића број 48, Република Црна Гора, неосуђиван.

 

 Што   су:

 

На дан 20.08.2010. године, у јутарњим часовима уз претходни договор и по заједничком плану из Републике Црне Горе путничким моторним возлом осумњиченог Контић Драгана дошли до подручја општине Билећа, до мјеста Вучи До са ког мјеста је осумњичени Вулетић Радивоје показао осумњиченом Контић Драгану гдје се налази кућа, у селу Делеуша, у којој живе његове двије тетке - сестре од његове мајке од којих је једна од њих продала стан у Билећи и да у кући у којој живе имају новца и по даљем плану осумњичени Контић Драган, а на тражење осумњиченог Вулетић Радивоја је отишао до куће тетака осумњиченог Вулетић Радивоја Секерез Зорке старосне доби од 84 године и Инић Божане старосне доби од 79 година, да са њима разговара, да се са њима упозна, што је осумњичени Контић Драган и учинио за које вријеме га је осумњичени Вулетић Радивоје чекао, а након тога су се скупа вратили у Никшић, а на дан 25.08.2010. године у јутарњим часовима са путничким моторним возилом марке „Мицибуси“, регистарског броја НК БД 737, власништво пријатеља Вулетић Радивоја, мимо граничног прелаза дошли на око 200 метара од куће оштећених Секерез Зорке и Инић Божане, у мјесту Делеуша, након што су претходно у Никшићу за наведене старице купили воћа, сокова, јогурта, гдје су уз претходан договор и поступајући по заједничком плану а у намјери прибављања противправне имовинске користи, се договорили да осумњичени Вулетић Радивоје остане код возила пазећи да ко не наиђе, а да осумњичени Контић Драган дође до куће оштећених, да оштећеним стави у течност средства за успављивање, а да потом из куће узме новац и да исти заједнички подијеле, по ком договору је и поступио осумњичени Контић Драган, који је испред куће око 09,00 часова наведеног дана нашао оштећене Секерез Зорку и Инић  Божану да сједе испред куће, са њима разговарао наводећи да је дошао до мјеста Делеуша тражећи ловачке псе које је изгубио, након чега је оштећена Инић Божана напустила породичну кућу и отишла до мјеста Враћановићи да би подигла пензију, а осумњичени Контић Драган је оштећеној Секерез Зорки, којој је претходно понудио паковање пудинга, а потом и сок ушто је ставио једну таблету „Лоразепама- 1мг“, и једну таблету Цлозапин Сандоз-100мг“ („Лепонеx таблете), што је понио са собом, што је ова и попила, па када је оштећена Секерез Зорка услед дејства тих таблета заспала, осумњичени Контић Драган је претражио по кући и у соби, испод душека кревета узео и присвојио 1200 еура, власништво оштећене Секерез Зорке, а из кухиње из креденца узео и присвојио 650 еура, власништво Инић Божане, након чега је напустио наведену кућу, је примјећен од стране службених овлашћених лица припадника Граничне полиције, гдје је један дио ноца бацио на након чега је лишен слободе од стране тих лица као и осумњичени Вулетић Радивоје.

 

Дакле, као саизвршиоци употребом силе одузели туђу покретну ствар другоме у намјери да њеним присвајањем прибаве протвиправну имовинску корист што је учињено  од стране два лица,-

 

чиме да би починили кривично дјело разбојништво из члана 233. став 2. и у вези са ставом 1. Кривичног закона Републике Српске и у вези са чланом 23. истог Закона.

 

 

Оптужница је у цјелости потврђена од стране Окружног суда у Требињу дана 22.09.2010. године.


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh