Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Trebinju

Podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju protiv osumnjičenog da je držao svoju djecu kao taoce

05.06.2018.

Službenici Policijske uprave Trebinje su danas, 05.06.2018. godine uz Izvještaj o počinjom krivičnom djelu predali Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju lice M.M. (1987.) iz Trebinja zbog sumnji da je počinio krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti iz člana 394. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja iz člana 361. stav 1. i krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. stav 3. u vezi sa stavom 1. istog Zakona.

U toku je saslušanje osumnjičenog u prostorijama Tužilaštva, nakon kojeg saslušanja će postupajući tužilac odlučiti da li postoje zakonski razlozi za upućivanje prijedloga za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Trebinju.

Osumnjičeni M.M. se tereti da je dana 04.06.2018. godine u Trebinju, držao kao taoce svoje dvoje malodobne djece (2007. i 2009.), najprije u porodičnoj kući u kojoj stanuje, a zatim i krećući se pješke sa djecom ulicom Nikšićki put, prijeteći da će baciti ručnu bombu M57 i ubiti i sebe i djecu, da bi nakon intervencije policijskim službenika PU Trebinje u 12,40 časova bio lišen slobode.
Osumnjičeni se takođe tereti da je dana 29.05.2018. godine, u porodičnoj kući u kojoj su stanovali, a zatim i u mjestu Mosko i u podnožju planine Gljive u više navrata ugrozio spokojstvo svoje supruge M.S., vršeći psihičko maltretiranje, a zatim i fizičko nasilje čime je počinio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.
 
“Poštovani predstavnici medija,molimo vas da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da lica, na koja se odnose vijesti i informacije  iz  Tužilaštva, imaju status osumnjičenih lica.

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti, koje definiše da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh