Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Trebinju

Potvrđena optužnica protiv M. M.

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je nakon provedene istrage, dana 30.08.2018. godine, podiglo optužnicu protiv M.M. za krivična djela Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, u sticaju sa prethodnim krivičnim djelom izvršio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. stav 3. u vezi sa stavom 1. i 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a u vezi sa članom 56. istog Zakonik i krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

 

 

Osumnjičeni M.M. se tereti da je dana 04.06.2018. godine u Trebinju, držao kao taoce svoje dvoje malodobne djece (2007. i 2009.), najprije u porodičnoj kući u kojoj stanuje, a zatim i krećući se pješke sa djecom ulicom Nikšićki put, prijeteći da će baciti ručnu bombu M57 i ubiti i sebe i djecu, da bi nakon intervencije policijskim službenika PU Trebinje u 12,40 časova bio lišen slobode.

 

Osumnjičeni se takođe tereti da je dana 29.05.2018. godine, u porodičnoj kući u kojoj su stanovali, a zatim i u mjestu Mosko i u podnožju planine Gljive u više navrata ugrozio spokojstvo svoje supruge M.S., vršeći psihičko maltretiranje, a zatim i fizičko nasilje čime je počinio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

 

 

U prilogu ove vijesti se nalazi dio optužnice koji sadrži osnovne informacije o predmetu.

 

 

Napomena:

 

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica“

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica