Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Trebinju

Potvrđena optužnica protiv V. D. za ratne zločine

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je nakon sprovedene istrage, dana 26.02.2018. godine, podiglo optužnicu protiv Vladičić Danke zv. „Piće“ i zv. „Džakara“, rođen 1964. godine u Foči zbog krivičnog djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142. stav 1. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

 

Osumnjičeni Vladičić Danke zv. „Piće“ i zv. „Džakara“ se tereti da je dana dana 18. avgusta 1992. godine u noćnim satima između 22h i 24h, došao naoružan vojničkom puškom i namazan crnom kremom po licu do stana u baraci, u mjestu Brod na Drini, opština Foča, u kojem stanu su živjeli bračni par V.R. i V.T., te ušao u stan gdje je iste i zatekao a potom svjesno i voljno iz puške ispalio dva metka u tijela V.R. i V.T. što je za posljedicu imalo smrt dva civilna lica čiji posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni.

 

 

U prilogu ove vijesti se nalazi dio optužnice koji sadrži osnovne informacije o predmetu.

 

 

Napomena:

 

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica